onze werkwijze
in 8 stappen

Werkwijze

Offerte

Onze
werkwijze

Van droom naar werkelijkheid in 8 stappen, dat is bij ons het enige dat standaard is. We nemen je mee van concept naar realisatie op basis van onze bewezen Van Kaathoven werkmethode waarbij maatwerk het uitgangspunt is en het eindresultaat een interieur dat helemaal past bij jouw wensen en ideeën.

De doorlooptijd hiervan hangt af van de mate jouw idee al is uitgewerkt. Starten we “from scratch”? Dan is de doorlooptijd gemiddeld 16 weken. Zijn er al ontwerpen gemaakt en heb je ook al een keuze gemaakt voor de te gebruiken materialen? Dan zijn deze projecten vaak binnen 12 weken te realiseren.

1. Aanvraag

Aanvragen kan via mail of een persoonlijk gesprek

2. Concept ontwerp

Aan de hand van jouw wensen ontvang je een prijsindicatie

3. 3D Ontwerp

Een maatwerk 3D tekening wordt op verzoek gemaakt

4. Offerte

Als het ontwerp definitief is sturen wij je de definitieve offerte

5. Goedkeuring

Je geeft akkoord voor het technisch tekenwerk

6. Productie

De bestelde materialen zijn binnen en onze Makers gaan van start

7. Montage

Tijd om jouw droominterieur te monteren

8. Oplevering

We lopen samen alles na ter controle. Tijd om te gaan genieten!

1. 1. Aanvraag maatwerk / inventarisatie wensen

Stap 1 is jouw aanvraag voor een maatwerk interieur of een inventarisatie van je wensen. Deze kun je eenvoudig bij ons achterlaten via onze offerte pagina op onze website.

Binnen een paar dagen nemen we contact met je op via de mail

Wil je liever persoonlijk kennismaken met Van Kaathoven? Graag ontvangen we vooraf je gegevens zodat we goed voorbereid je te woord kunnen staan in onze werkplaats of op locatie. Wanneer je een afspraak op locatie wenst zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
– We ontvangen graag vooraf een e-mail met je wensen. Dit kan via ‘offerte aanvraag’.
– Voor een adviesgesprek op locatie zijn de kosten €65,- per uur.
– Is de locatie van onze afspraak buiten een straal van 10 km? Dan berekenen wij €0,55 per kilometer, exclusief parkeerkosten.
– Wanneer we met elkaar akkoord zijn over de aanvraag van maatwerk, worden bovenstaande kosten kwijtgescholden. Wanneer het alleen bij een adviesgesprek blijft, sturen we je de factuur per e-mail.

Ons advies is om een afspraak bij ons op de werkplaats plaats te laten vinden. Naast dat dit kosteloos is, hebben we hier ook alle stalen bij de hand van diverse houtsoorten, kleurnummers, diktes van materialen enzovoorts.

2. Concept ontwerp / prijsindicatie

Na het ontvangen jouw wensen en gegevens, gaan we aan de slag. Eerst maken we een duidelijk inzicht in de kostenverdeling. We houden daarbij rekening met jouw wensen en gestelde budget. Bij een afspraak in onze werkplaats of bij jou thuis maken we een simpele schets welke als leidraad dient. Je kunt ook kiezen voor een 3D ontwerp. Bij een 3D ontwerp op maat hanteren we de volgende voorwaarden:
– Een 3D ontwerp kost tijd en vraagt om expertise. Deze wordt speciaal op basis van jouw wensen ontworpen en is dus ook enkel voor jouw interieur beschikbaar. Aan het 3D ontwerp zitten kosten verbonden: een basis keukenontwerp kost €350,- en een interieurwerk vanaf €180,-
– Wanneer je Van Kaathoven inschakelt voor het maken van je maatwerk interieur, vervallen bovengenoemde kosten. Kies je alleen voor een 3D ontwerp, dan ontvang je de factuur per e-mail.

3. 3D ontwerp

In stap 2 noemden we het 3D ontwerp al. Ben je bij stap 3 aanbeland? Dan betekent dit dat we met elkaar gaan samenwerken en er altijd een 3D tekening/ontwerp voor je wordt gemaakt. Hierbij is het belangrijk de exacte maten van de ruimte in te meten, op de millimeter nauwkeurig. Na de inmeting gaat onze werkvoorbereider aan de slag om de tekening technisch uit te werken. We starten pas met de productie in onze werkplaats wanneer de definitieve tekening door jou is goedgekeurd. De levertijd/planning is afhankelijk van de volgende zaken:
– Na akkoord op de productietekening hebben wij +/- 10 weken nodig om jouw project in te plannen.
– Wordt het materiaal gespoten? Dan zit hier een levertijd op van +/- 2 weken.
– Kunststof fronten. Op gemelamineerde platen zit géén extra levertijd.
– Levering van apparatuur. Afhankelijk van het merk duurt dit +/-1 à 2 weken.
– Levertijd werkblad keuken. Dit wordt onderverdeeld in losstaande of in nissen geplaatste werkbladen. Bijvoorbeeld: een blad van een keukeneiland kunnen wij direct bestellen na akkoord op de productietekening. Dan duurt dit +/-3 weken. Wanneer een werkblad strak tussen twee muren ingemeten dient te worden of een hoekkeuken, kan dit pas wanneer de muren zijn gestuuct en wij de keukencorpussen hebben geplaatst. Na het monteren van de keukencorpussen bedraagt de levertijd nog +/-3 weken op levering van het keukenblad.
We willen immers dat het blad in 1 keer strak geplaatst kan worden

4. Definitief ontwerp / Definitieve offerte

Wij zijn bijzonder sterk in het meedenken met onze klanten. Wanneer wij de tekeningen doorsturen geven wij nog desgewenst advies. Dit zijn aandachtspunten zoals de indeling, verlichting, andere materiaalkeuze etc.
Een eerste correctieronde is kosteloos. Het kan immers voorkomen dat er nog een kleine wijziging ontstaat. Voor een tweede correctieronde brengen wij de tijd die we eraan werken in rekening. Is de tekening naar wens? Dan maken wij hier de juiste offerte voor op.

5. Akkoord / Goedkeuring technisch tekenwerk

Ieder maatwerk project laten we soepel verlopen binnen besproken planning en budget. We investeren daarom veel tijd in het afstemmen van het definitieve ontwerp en offerte. Wanneer alles naar wens is gaat onze werkvoorbereider aan de slag met het bestellen van materialen. Je kunt jouw project met een gerust hart aan hem overlaten.

6. Productie

De materialen zijn binnen en de tekeningen zijn goedgekeurd. Dit is het teken voor onze Makers om aan de slag te gaan. Ze starten met de productie van jouw maatwerk keuken of interieur! In onze eigen werkplaats hebben we een modern machinepark met kundige medewerkers. Wij leveren kwalitatief hoogstaand maatwerk waar je jaren van kunt genieten.
Desgewenst houden we je op de hoogte over de vorderingen dmv WhatsApp foto’s.

7. Montage

Wanneer het maatwerk geheel productie gereed is gaan wij de onderdelen zorgvuldig demonteren en gereed maken voor transport. We gaan in overleg met jou een definitieve montage dag(en) inplannen om het maatwerk te laten monteren door onze eigen monteurs

8. Oplevering en garantie

Na het monteren van jouw interieurwerk lopen we samen alles nog even na. Kom je ongewenst iets tegen? Dan herstellen we dit zo snel mogelijk. We willen immers dat je helemaal tevreden bent met het door ons opgeleverde maatwerk. Onze garantietermijn hangt af van de omstandigheden. Kom je in de loop der jaren nog iets tegen? Schroom dan niet en neem contact met ons op. We komen dit – met alle redelijkheid – graag voor je oplossen.